26 Kasım 2012

Park West Diner_ Amerikada Diner Restaurant Dedikleri



Amerikan fimlerinde mutlaka görmüşsünüzdür Diner'dan bir sahne. Ya akşamdan kalma bir gecenin sabahinda oyuncu omletini yerken, ya da uzun yola çikmis baska bir oyuncu yemek yemek icin mola verdigi zaman.. Sayısız sahneler görmüşüzdür Dinerlarda çekilmiş.

 Vagon şeklinde ve çok renkli görüntüleri oluyor. Ve hepsi yapi olarak birbirlerine benziyorlar. Dinerlarin özelliği uzun saatler açık olmasi. Hatta bir çoğu 24 saat açık. Hepsinin menüleri de aynı.
ilk Diner 1872 yılında gazeteci Walter Scott tarafindan parkedilmiş eski bir vagonda sıcak yemek satmasıyla başliyor ve zamanla  yayılıp Amerikan ikonlarından biri haline geliyor.


Eşim Perşembe günleri gece arkadaşlarıyla halısahada maç yapar. Maçtan sonra eve geldigi bir gün hadi birşeyler yiyelim dedi gece saat 1 civarı. Yok bu saatten sonra olmaz falan dediysek de kanmistik bir kere. Iste böyle bir iki kez gece Diner'da yemek yedik ve hikayemiz başladi  :)

Bunu daha fazla sürdüremeyecektik, zira yapılan spor bize kat kat kilo olarak dönecekti. Bu yüzden gelenekselleştirmedik ama 4-5 ayda bir, bu sefer daha vakitli gider olduk Diner'a.

Menü ilk bakışta biraz karışık gözükebilir. Kısa bir incelemenin ardından;

Spesyallerden birini seçtim. French Union Soup, Grilled Combo (Shrimp, Chicken & London Broil) yaninda Mushrooms, Mash Potato & Salad ile birlikte. Eşim de Burger yemeyi tercih etti.

    işte soğan çorbam. Bu çorbaya bayılıyorum.

  üzerini resimde gördüğünüz gibi fransız ekmeği ve peynir ile kapatıyorlar.

Karides, Tavuk ve Biftegim; Patates püresi, Mantar salatasi ve Yeşil salatayla. Evet hepsini bitiremedim. Çünkü porsyonlar çok büyük!
Bu da bizimkinin klasik Burgerı.

Dinerlar ile ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz; Müzesini oluşturmuşlar. Buraya tıklayarak müzenin web sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hesap: $ 33

Adres: Park West Diner & Cafe 1400 U.S. 46, Little Falls, NJ


2 yorum:

  1. French Onion Soup'u bende cok seviyorum. Her disari gidiste yerim. Biliyorsun, biri sevmiyor uzerinde peynir var diye!

    YanıtlaSil
  2. Ah bir bilse bu kadar lezzeti kacirdigini belki severdi :)

    YanıtlaSil