31 Ekim 2012

Amerikada Bayram ve Sandy Kasirgasi




Uzun bir aradan sonra merhaba. Kurban bayramı ve ardından gelen Sandy kasırgasından dolayı blogumu güncelleyemedim. 24 saate yakın elektiriksiz kaldık. Hala da elektiriklerimiz gidip gelmekte. Yollarda dev ağaçlar ortadan ikiye bölünmüş veye kökünden sökülmüş şekilde yatıyorlar. Bizim bölgede sel olmadi. Yazın haftasonları gittiğimiz Jersey sahilinin yerle bir olduğunu televizyonda görünce de çok üzüldük. Bildiğim kadarıyla da 18 ölü var. Çok acı gerçekten. Malesef kaybı olan ailelere sabır dilemekten başka bir şey gelmiyor elden.

Bayram iş günlerine denk gelince ve mesafeler de uzak olduğundan ancak haftasonu gidebildik dostlarimizla bayramlaşmaya. Fotograflar New Yorkta Cana Abla'nin evinde yediğimiz akşam yemeğine ait.

Yemekte; Zencefilli Somon, Pilav, Peynirli Kişnişli Börek, Fasulye Salatasi ve Yeşil Fasulye vardi.


 Tatlilara gelince;

    Galakto Boureko. içinde portakal aromali muhallebi var. Çok hafif ve lezzetli bir tatli.

 Mozaik Pasta

 3 yumurta 1 limon. Cana Abla Babannesinin tarifinden yola çıkarak yapmış. Yumurta tatlısı diye de biliniyormuş.

Yanında demleme çayımız her zamanki gibi güzel sohbet eşlik etti. Bir bayram da böyle geçti gitti. Nice bayramlara hep birarada olmayi diliyor ve Cana Ablaya bir kez daha teşekkür ediyorum.

Lezzetli tatlilarimizi da yedikten sonra yukaridaki kuzucuklari yemeye yerimiz kalmamisti :) Yanimiza aldik ve ertesi gün bir güzel yedik. Aslında böyle şeyleri anı olarak saklamayi tercih ederdim eskiden. Fakat yillarca o şehiren bu şehire, eve hatta ülkeye taşindiğimdan; yanimda da herseyi götüremeye yerim olmadiğindan fotograflarını çekiyor kendilerini yiyorum artik.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder