7 Ekim 2012

Hooters


Hooters chicken wingsleri ile meshur ilginc konsepte sahip bir amerikan restauranti. Kelime anlami logosundan da anlasilacagi gibi baykus demek. Ayni zamanda baykusun gozlerini temsil eden "O"lar  kadin gogsunu simgeliyor. (Amerikan argo tabiri)
Genellikle dunya kupasi futbol maclari, amerikan futbolu, baseball, boks, kafes dovusleri (UFC) karsilasmalarini keyifli bir sekilde izlemek icin tercih ediliyor. Ayrica bekarliga veda partileri yapmak uzere ve universite mezuniyetlerini kutlamak icin mekana gelenlerin sayisi da oldukca fazla.

Garson kizlar guler yuzleri ve ponpon kiz kostumleriyle konseptin bir parcasi oluyorlar. Masaniza geldiklerinde isimlerinin yazili oldugu ve kalp sekli yaptiklari peceteleri size uzatip tanısıyorlar. Eger sohbet etmek isterseniz masaya oturuyorlar. Turk kulturuyle kıyaslarsaniz nasil boyle sey olur diyebilirsiniz ama insanlar gayet cocuklari ve esleriyle geliyor ve hic de kizlari rahatsiz eden masalar oldugunu gormuyorum. Cogunlukla universite ogrencileri calisiyor. Iste bahsettigim model kizlarin fotografi..

                        Bize dusen garson kizin fotografi ise biraz hayal kirikligi yaratabilir. Hazir misiniz?


                                                          Gelelim yediklerimizeee


Geleneksel buffolo wingslerden 50 parca "911" stilini soyledik. Yani en aci sosa sahip olani. Evet gozlerimizden yas geldi yerken. Yarisini henuz pisirmemisken daha az aci olan "mild" olsun dedik.


 Yaninda havuc veya kereviz sapi sosla birlikte alabiliyorsunuz. Biz kereviz sapi ve sos olarak da "bleu cheese"aliyoruz.


                                                 iki tabak curly fries peynir sosuyla
    
                                             Genel bir masa goruntusu de su sekilde..


Amerika'da konsept ve pazarlama o kadar oturmus kavramlar ki hayran olmamak elde degil. Bu restaurantin cikis kapisinda garson kizlarin giysileri, t-shirtler ve hatta yeni dogmus bebeginize alabileceginiz bodyler bile satiliyor.



Eger gidecek olursaniz ornek bir menu olmasi adina yediklerimizi ekliyorum. Biz dort kisi gittik. Tabiki tavuklar artti ama maksat gozumuz doysundu :) Yemek icin Alper abiye tesekkur ediyoruz. Daha onceki şu yazimda bahsettigim gibi bu da bir Alper'in rutiniydi.

50 Parca Tavuk Kanadi (Chicken Wings)
Kereviz Sapi Peynir sosuyla (Celery with Bleu Cheese)
2 tabak Kivircik Patates Kizartmasi peynir sosuyla (Curly Fries with Cheese Sauce)
Kola ve Bira


Hesap: $ 62

Adres: 25 route 23 Wayne, NJ 07470





1 yorum:

  1. wawwwww ne kadar güzel görünüyor. türkiyede böyle bi yer açıldığını düşünemiyorum .. ayrıca yemekler harika

    YanıtlaSil